Zárnyitás – avagy a betörések módszertana

zárnyitás

A betörés első és legfontosabb lépése a zárnyitás. Ezért nyilván nem mindegy, hogy hova és milyen zárat szerelünk.

Nem indokolt, hogy mindenhova a legdrágább és a legjobb minőségű zárakat szereljük. Az ember a pénzét szívesebben költi el élvezetesebb helyekre is. Fölösleges vagyonokat költeni zárakra. Érdemes megismerni azokat a módszereket, amit a betörők előszeretettel alkalmaznak, valamint melyek azok az eszközök, mellyel megfelelően tudunk védekezni.

Nyugalmunk és biztonságunk mindennél többet ér. Sajnos ez nem olcsó és minden esetben meg kell vásárolnunk. Aki nem engedheti meg magának, hogy védelmi személyzetet alkalmazzon, vagy panellakásban él és harci kutyát nem tud tartani, bizony csak a bejárati ajtó által tud védekezni az illetéktelen személyek ellen. Érdemes az ajtók mellett az ablakokra is oda figyelni. Ezek a dolgok akadályozzák meg, hogy életünk munkáját, vagyontárgyainkat senki ne tudja illetéktelenül elvenni tőlünk. A tárgyak biztonságban tudása megér egy-egyszeri nagyobb összeget.

A kínai és a barkácsboltban kapható zárak mindennél ócskábbak. Az ár magába foglalja a minőséget is. Számoljunk csak utána mennyibe, kerül egy betörés utáni helyreállítás, vagy az érték, amit ellopnak tőlünk. Nagy bosszúság, hogy amit egyszer már megvásároltunk vehetjük meg újra drága pénzért. Egy több éve vásárolt eszköz értéke nem biztos, hogy ugyan annyi napjainkban is. Ott van még a széttört zár ára, az új zár ás nem mellesleg a lakatos munkadíja is. Ez az összeg többszöröse annak, amit egy új zár beszerelése okozott volna.

A zár ás a lakat is egy olyan eszköz az életben, amin nem érdemes spórolni. Aki ezen szeretne pénzt fogni, sajnos előbb vagy utóbb pórul jár. A mindennapokban vannak olyan dolgok, melyeken kicsit spórolva rövid időn belül meg is van az új, biztonságos zár összege. A betörések nagy részében soha nem kerül elő a tettes, így az eltulajdonított dolgaink sem.

Aki nem volt még hasonló helyzetben most biztos nevet magában. Érdemes tanulni belőle. Rengeteg címre hívnak minket naponta, ahol az esetek 90%-ban betörés történt. Látva azt a sok ember összetörve arra próbálunk törekedni, hogy a lehető legtöbb ember kerülje el ezt a helyzetet.

Az értelmetlen spórolás és hanyagság hatalmas károkat okoz. Egy élet munkáját nem lehet utána pár nap alatt újra megteremteni.

Comments are closed.